söndag 24 april 2011

Fiskelycka

Nu närmar vi oss Nassau efter 3 dygn till havs. Kommer troligen anlända runt 2 snåret på morgonen lokal tid. Till att börja med var det en rätt trist segling med motorgång i motvind men det har gradvis blivit bättre och bättre och sen igår har vi haft halvvind och seglat på i 7-8 knop. Annars har det varit som vanligt: man sover mycket, går på skift och lagar mat.

Det roligaste har dock varit att vi fått fisk. Det började direkt utanför Matthew Town då vi hamnade i ett stim med tonfisk. Anders fick en riktig baddare på kroken och slet ett bra tag för att få den nära båten men i ett sista försök att komma loss drog fisken iväg och slet av linan. Lite snopet på vårt favorit drag men vi slängde snabbt i ett annat bläckfiskdrag och inom loppet av 30 sekunder hade vi ett nytt napp. Jag fick den äran och drog upp en relativt liten tonfisk och ytterligare en till efter det. Idag har vi också fått några napp. Den första var en guldmakrill men den slet sig precis innan vi skulle plocka upp den. Den andra var även den en guldmakrill men denna gången hade vi lite mer tur. Nicke drog in fisken och när den var tillräckligt nära hög Anders den med vår större krok (ett fyra decimeters rör med en krok på). Dock satte han den i underkäken på fisken och efter lite sprattlande lyckades den hoppa av kroken. Efter ytterligare två försök fick fisken några centiliter Gamel dansk i sig och ligger numera i vårt kylskåp.

Imorgon blir det till att sova ut och sen ska det fixas med båten i några dagar innan vi kan segla vidare till Bermuda. Har även snackat om att ta en helg i Miami men det blir ett senare beslut.

 

Over and out

 

// Pelle

 

 

PS: Ett stort grattis till min flickvän Charlotte som fyller år idag! Hurra!

4 kommentarer:

  1. Skit i Miami, det är bättre ni skyndar hit. Över 20 grader hela Påskhelgen! Björkarna är skira och sipporna vita. Både fåglar och människor kvittrar ut sin vårpilska. Elever tränar på studentsången, båtskrapor viner och grilldofter kväljer. Det lustra levernet har återigen förträngt det dystra nordiska svårsinnet och Liseberg har öppnat. Väkommna hem! //Ove

    SvaraRadera
  2. Nu har Ove ölat igen, ta det lugnt, det är lika kallt här som de öl han hävt i sig innan han började fabulera/DD

    SvaraRadera
  3. Som man känner sig själv känner man andra...

    SvaraRadera
  4. Ja, ja, Vad ska man säga...

    Vi längtar så mycket efter er, samtidigt är ni ute på ERT äventyr, så får vi vänta och längta lite till klarar vi nog det oxå oavsett solen lyser eller inte, men se nu bara till att båten blir lagad så den håller över atlantseglingen!! Hör av er om vi kan hjälpa till med något hemifrån.
    Stor kram till er alla!

    SvaraRadera