måndag 18 april 2011

Framme

Så var vi äntligen framme i Bahamas, närmare bestämt Matthew Town på Great Ingua, exakt N 20' 58.011 W 073' 41.075.
 
Vi la ankare vid 19.00 tiden efter en kort diskussion om vi skulle forsätta 150 disans vidare till Long Island. Diskussionen slutade i att det egentligen bara var jag som var lite sugen på att segla vidare så det vara bara att ankra för natten.
 
Nu har vi precis ätit middag (lagad av kocken Linus) och börjat pusta ut efter två och ett halvt dygns riktigt tjatig segling. Snittfarten för resan blev 2,8 knop vilket inte var roligt alls. Vinden rakt i nosen med motström samt allmänna problem med det mesta. Rullen har som sagt tappat sin nedre platta (som gör att inrullningstampen håller sig på sin plats och inte snurrar sig runt själva infästningen till förstaget), kicken har fått sig en liten knäck, skotskenan på barbordssidan slog ett litet hål i fönstret på barbordssidan... Men, men egentligen är det bara lite små pill som inte är några svårigheter att lösa. Imorgon ska vi sticka in till byn och klarera in samt köpa lite mat och vatten inför nästa seglats.
 
Som det ser ut kommer vi att ha bättre vindar för resten av seglatsen upp mot Nassau så Winden kan få sträcka ut sig igen och återgå till lite mer normala snittfarter runt 5-7 knop.
 
Nu spelas det lite kort, Anders bakar frukost bröd och snart blir det nog en film.
 
Nu kan man säga att resan hem mot Göteborg har börjat, bara cirka 4300 disans kvar till Match Race i Marstand!
 
Bilden visar ungefär den seglingssättning som vi hade då vi slog rekordet 160 disans på 57 timmar!
 
/ Capitan

2 kommentarer:

  1. skönt att vindarna vänder, hoppas nu att det är lika märkliga väderförhållanden när ni skall tillbaka över atlanten, som när ni stack till karibien - det skulle ju då betyda att det blir en glassig hemsegling. finns ingen växthuseffekt...

    SvaraRadera
  2. Ja allt är inte solsken i blick...
    Gott att höra att ni är framme. Snygg bild (tagen av mig):-)

    SvaraRadera