fredag 29 april 2011

Jobb, jobb, jobb

Det är lätt hetsigt här i Bahamas - förlåt att jag inte uppdaterade bloggen igår!

Vi är alltså i färd med att fixa till båten för atlantöverfarten - Bermuda skall enligt utsago vara betydligt dyrare, så det är lika bra att ta tag i allting här känner vi.

Vad man kan börja med att konstatera är att det är fruktansvärt skönt att dollarn ligger under sex kronor. Detta gör livet i Nassau betydligt enklare - för det är faktiskt väldigt dyrt här. Vi ligger i den "sämsta" marinan på hela ön - har inte tillgång till 220-landel - och betalar ändå 90 US/natten samt extra för elen (använder 110-uttaget till vår vinkelslip).

Vad gör vi då?
Det är en diger lista vi skall ta oss igenom. Eftersom vi allesammans är lite paranoida/försiktiga generaler har vi bestämt för att göra fixen rigorös.
Framifrån och bak:
-Plasta i Ankarboxen för att förstärka förstag
-Plockat ner hela inredningen i förpiken för att hitta en läcka som gäckat oss ett tag. Visade sig vara ett gammalt grabbräcke som inte var ordentligt tätat. Sika!
-varför funkar inte lamporna i förpiken?
-Plasta en balk i salongen som ser lite tveksam ut
-Fixa alla krängkojer med nya öljetter
-Fixa styrbordskoj i salong som sitter lite löst
-Täta hoarna i köket
-Fixa elen till kylskåpet - grövre säkringar
-Fixa GPS:er vid navbordet samt upp till sittbrunnen
-Köpa ny handhållen GPS
-Uppdatera mjukvara till navdatorn/kolla minuter på satellittelefon
-Fixa sötvattenläckan i aktern
-Propelleraxeln fettas
-Impellern till kylningen läcker som ett såll - varför/vad gör vi?
-Dieselfilter bytas
-Motorn gås igenom rent allmänt
-BUNKRING för två månader!
-"Gucci"pump i sittbrunn fixas
-styrningen gås igenom ordentligt
-Riggen kollas
-Plasta backstayinfästningar

Det var de stora sakerna som skall ordnas.
Den sista punkten är den största - vi har köpt epoxi samt slipat, rensat ut och spacklat under de senaste dagarna, så idag skall vi börja plasta. Vi hade säkert kommit undan utan att göra detta, men efter att vi märkte små sprickor i gelcoaten (plasten såg dock fin ut) på ena sidan tog vi det som ett tecken från övre makter att plasta lite. Dessutom luktar det ju så gott!

Annars inga direkta news. Vi försöker äta så mycket skräpmat vi kan komma över för att bygga upp reserverna inför nordatlanten. Igår blev det domino´s pizza, och idag burger king?!

/Kalle

1 kommentar:

  1. Rekord (i båtplatshyra). Tacka vet jag Kuba. Anyway, dra så fort som möjligt, Bermuda borde vara betydligt billigare utan övergödda golfande nyttomaximerande parasiter från USA.

    SvaraRadera