lördag 16 april 2011

Mot Bahamas

Nu är vi ganska nöjda med Kuba, och efter att igår ha bunkrat (det man får tag på, det är lite si och så med utbudet, bl.a. finns inte salt att uppbåda i enmiljonersstaden), städat båten, fyllt diesel och allt det andra som nu börjar bli ganska rutinartat.
Idag steg vi upp vid åttasnåret för att ta emot alla myndigheter. Anstormningen uteblev dock. Det var nämligen 50års-"Jubileet" av händelserna vid grisbukten, med enorm militärparad i Havanna som direktsändes på alla tevekanaler. Dessutom följer på denna en tvådagars sittning för alla högt uppsatta i det kommunistiska partiet, som skall dra upp nya riktlinjer för landet.
Så alla var samlade framför teven på hamnkontoret, och det tog till 11-snåret innan vi kunde lägga loss, med destination Mathew town på Great Inagua, ungefär 170 distans bort. pga. riktigt dåliga vindar beräknas vi vara där någon gång i övermorgon morgon.
 
En jobbig kryss har inlett resan, med höga vågor mot oss samt inte särskilt hög fart, bara massa kräng. Sjöbenen har inte riktigt infunnit sig än; så det har varit en del sovande redan i inledningsfasen av resan.
Två roliga saker har dock hänt; Vi har fått upp en enmeters dorado (första på länge!) som blir kvällens middag samt morgondagens lunch. För några minuter sedan såg vi även en tvåmeters haj som hoppade bakom båten - kanske ditlockad av att Anders spolade av den ännu blodiga fisken för att preppa för ugnen. Första hajen - riktigt coolt! Det blir nog att köpa några liter grisblod för att locka till sig de små rackarna.
 
In other news kan jag berätta att besättningen har blivit av med sitt fjärde visakort på resan - denna gång var det otypiskt jag som glömde den i en bankomat. Kan också meddela att ett längre inlägg om upplevelserna på Kuba får komma senare när vi inte behöver jobba under satellittelefonkostnads- och datorndrarbatter-stress.
 
/Kalle
 
 

3 kommentarer:

  1. ha en bra segling, stanna inte för länge på Bahamas med tanke på försäkringarna. påskafton på lördag, sill och snaps?

    SvaraRadera
  2. Nu förstår jag varför Dorada kallas Guldmakrill //Ove

    SvaraRadera
  3. have a peek at this website y8o48b5v53 replica designer backpacks replica bags prada replica bags blog replica hermes bags j0v95m0y99 best replica ysl bags get more p1l04e7j26 best replica bags online replica bags review w6c35w8s62

    SvaraRadera