torsdag 30 september 2010

Poole

Oj oj oj, vilken segling det blev. Först och främst vill vi tacka Nikolais granne Henrik som gav oss en extra VHF, utan den hade vi inte kommit ut ur Dover. Sedan kastade vi loss från Dover så fort portarna för tidvattnet hade öppnat sig och satt kurs mot Poole, ungerfär 150 distans ifrån Dover. Till en början hade vi väldigt lite vind och fick gå för motor men vinden tilltog under natten och vi kunde äntligen sätta segel. Dock fick motorn puttra lite lätt i bakgrunden för att ge oss lite bättre fart och styrförmåga, dessa vatten är nämligen väldigt utsatta för strömmar och annat. En stund efter att vi börjat sätta segel kunde vi tydligt känn en suspekt diesel lukt inuti båten men orkade inte bry oss mer om det utan prioriterade sömnen direkt efter var och ens skift.

På morgonen luktade det betydligt mer diesel och vinden ökade markant med allt högre vågor men vi bestämde oss för att segla lite längre, var visste vi inte men så långt dagsljuset räckte. Linus och Kalle som hade gått av sitt skift vid 0600 hade inte fått mycket sömn i kroppen och valde att vila ut sina åtta timmar av ledighet nere i den 40 grader lutande salongen. När Per och Anders väl gick på sitt skift vid 10.00 så luktade det så mycket diesel att Nikolai och Caspar (powercrew-vakten) valde att stanna uppe med Kicki och Lotta. I köket kunde man nu se diesel ovanför durkarna och vi beslöt oss för att ändra tillbaka våran resplan och styrde återigen mot Poole.Efter vår tilläggning i Poole kunde vi konstatera att det, enligt Anders, hade läckt ut ca 50 liter diesel och att vi stuvat sådär. Dieseltankarna har under resan varit ett problem för att a. Två av Tankarna måste tankas genom en av salongens "skylights" då munstyckena är "paj" och b. För att inspektionslocken till tankarna läcker, så dessa fel var tvungna att åtgärdas. Gårdagen ägnades därför åt städning under durkarna, vilket innefattade dieseltömning samt att göra rent våra konserv- och Vitamin Watergömmor.Idag har Kalle och Anders sprungit runt hela Poole (med hjälp av taxi fick vi reda på efteråt) för att köpa reservdelar och hitta en svetsare medan vi andra har löst diverse elproblem, ratten (den har haft en tendens till att glappa) samt plockat isär tanklock och rengjort dom. Kalle och Anders hittade en mycket duktig svetsare som i skrivande stund jobbar med våra delar.

Vi skulle bara vilja påminna alla att slänga ett öga på SXK:s tidning "På kryss" där vi i månadens nummer är med och att www.seniorseglarna.se är en bra seglingssida.

Poole är för övrigt en riktigt vacker kuststad som vi kan rekommendera till förbipasserande.
Nikolai har en snygg mustasch!

Nu skall det bli mat, bärs och utgång!

// Caspar & Per

1 kommentar:

  1. www.stella-bianca.se
    rappa på, för helvete, stormar på biscaya är värre än skrikande tanter!

    SvaraRadera