fredag 17 september 2010

Am der schöner blauen Helgoland

Nu tror vi att vi har fått bukt på vår satellittelefon, och äntligen kan vi börja uppdatera bloggen lite oftare!

Detta inlägg är dock inte skrivet från telefonen, utan vi sitter på det sjukt glassiga hotellet här i Helgoland. Enligt Reeds (som i sanning är den bibel den utger sig för att vara) kan man under sommarhalvåret ha svårt att ta sig fram på denna ö, eftersom det är så sjukt mycket turister här då. Så är dock inte fallet nu.
De personer som är kvar är nästan uteslutande pensionärer, samt de få personer som jobbar kvar på de vinteröppna restaurangerna och barerna. Här mer än någonsin drar vi uppmärksamhet till oss - inte bara på grund av våra kläder utan också eftersom vi är minst 30 år yngre än någon annan som befinner sig på ön för närvarande.

Pensionärerna håller sig dock på sin kant och ställer inte till med några problem. Vid frågor ler de, men kan inte ge några svar. Ibland kan man få ett "du är galen" efter sig på grund av att man glider runt i shorts när de har täckjackor på sig, men annars inget.
Det mest uppseendeväckande mötet vi haft är med mannen som driver toaletten/duschen/tvätten precis bredvid marinan. Han är en sådan där typisk tysk, med ring i örat, vegamössa, tatuerad och med dålig engelska. För ynkliga 25 kronor får man ta sig en dusch i hans fräscha lokaler, och för blotta femman får man gå på toaletten. Dock är han av ganska växlande lynne - ibland bjuder han glatt in en för en rök på kontoret, för att i nästa stund börja skrika och gorma om att man blåst honom på 20 cent och avhyser oss alla med ett rungande "RAUS, RAUS, RAUS".

När man är inblåst på ett sådant litet ställe under nästan en vecka så försöker man givetvis göra det mesta av situationen. Men eftersom ön bara kan skryta med 2-3 turistattraktioner så går det ganska fort innan man gjort det hela. Idag betade vi t.ex. av den sista - äventyrsbadet - en karamell som vi sugit på länge nu.
Istället sysselsätter vi oss med annat. Förutom den obligatoriska matlagningen, disken och allmänna fixet så är det mest läsning och backgammon som står på schemat. Som vanligt överraskar Anders med hittills lästa tre böcker. Den bok som rört upp flest känslor är "alla sa han skulle dö" (vill inte nämna öknamnen på denna bok vi kommit fram till) som vi alla trodde skulle vara den bästa bok vi läst typ. Förvisso är det ett fantastisk äventyr - men efter lite väl många tveksamma episoder med crescendo i Frankrike där de inte hann betala hamnavgift har vi kommit fram till att det inte är den typen av segling vi vill göra.

Imorgon skall vi slutföra de sista tätningsarbetena , och sedan bär det av till Calais på söndag morgon. US grib utlovar bra vindar och måttliga vågor fram till på torsdag. Kanske hinner vi även Biscaya under denna väderperiod? Antagligen inte, men ändå.

Nu skall vi precis företa landets kanske första pubcrawl. Spriten är löjligt billig vilket verkligen inbjuder till detta.

/Kalle, Caspar, Nikolai

1 kommentar:

  1. Det låter sjukt kul!! Caspar, du missar draget ju :P Helt insane!! Ta hand om er!

    /Basse, lkpg

    SvaraRadera