tisdag 7 september 2010

Köpenhamn - Kiel

Äntligen framkomna i Kiel! Efter 34 timmar så är vi så äntligen framme i det förlovade landet - som tyvärr inte kunde erbjuda några Döner kebab som vi så hett efterlängtat. Nåväl.

Som ni kanske förstått stannade vi i Köpenhamn tills på söndagen, av outgrundlig anledning. Vi hade dock fullt upp med matlagning, städning och allmänt fixande, så det var inte helt förspillda dagar. Dessutom blåste det i princip ingenting på planerad avresedag lördag, varför vi bestämde oss för en extradag.

Det skulle bli en mycket roliga och händelserika 160 distans.

Seglingen började mycket bra med strålande sol och lätta vindar - och som grädde på moset mötte vi en armada med 12:or precis vid utloppet av Köpenhamns hamn. Vansinnigt fina trätingestar som troligtvis hade seglat någon form av regatta.
Av detta blev vi så inspirerade att vi - väl ute ur hamn - bestämde oss för en premiärtur med spinnackern. Detta gick förvånansvärt bra med tanke på att ingen riktigt visste vad de gjorde - allt från sättning till segling avlöpte utan problem och det blev 6 härliga timmar med strålande sol och 3-5 knop.

När solen sjönk vid horisonten tog vi ner spinnackern och började våra uppgjorda nattvakter. Det blåste fortfarande förtvivlat lite, och vid 2-tiden på natten bestämde vi oss för att det var dags att lufta gamla d2-75an ett par timmar.

När det ljusnade hade det börjat blåsa upp lite mer, och när alla väl vaknat var det dags för spinnacker igen. Detta var någonstans utanför Lol-land.
Vi hade på Navtexen fått reda på att det var militärövning i området. Så när vi som bäst stod och krokade på våra havsfiskespön gick stridsplan runt oss och gjorde riktigt fräcka manövrar. Kenny Loggins-allsång utbröt.

Framåt eftermiddagen började det så äntligen att friska i - och vid 8-tiden blåste det upp till 16 i byarna med ganska grov sjö. Äntligen fick vi känna av om vantinfästningarna och det andra höll! Med endast full (kevlar)stor gjorde vi 8-9 knop och tangerade vårt fartrekord på 10.6. Detta höll i sig i ungefär 6 timmar till vi anlöpte i Kiel någonstans runt midnatt. Efter en grym tilläggning (tack N1rr£) på en grym plats var det bums i säng.

Idag har vi ägnat dagen åt massa annat som kändes nödvändigt - tog en brutal löpartur på "morgonen", och sedan har vi varit runt i denna pittoreska lilla stad för att äta och pilla lite med internet, samt att köpa en systemkamera. Just detta med systemkamera känner vi börjar bli mer och mer nödvändigt, eftersom vi gärna skulle haft bl.a. stridsplanen dokumenterade.

Nedan följer lite bilder som vi ändå lyckades ta med våra medtagna, lite pankare, kameror.







Håll till godo till grabbarna kommer med systemkameran.

/Kalle, Anders, Linus

4 kommentarer:

  1. Kan man följa er resa vid koordinater eller GPS-tracker eller dyl?

    /Jagi

    SvaraRadera
  2. Får ni sms på satelittelefonen undrar jag?
    /Jens

    SvaraRadera
  3. Kul läsning, fortsätt skriv för det e förbannat kul å följa er! Keep the dream alive!

    SvaraRadera
  4. Kom igen nu grabbar, skriv lite oftare annars tappar folk intresset. Tänk även på ert ansvar gentemot era sponsorer...

    SvaraRadera