fredag 24 september 2010

Hallå Amsterdam!

Igår seglade vi från Den Helder med kurs mot någon konstig hamn lite längre söder ut. Men efter att ha studerat sjökorten i MaxSea så kom vi fram till att det inte var alltför långt in till storstaden Amsterdam. Vi beslutade oss ganska snabbt att dirigera om våra waypoints till vår nya destination och kl.00.01 gick vi in i hamninloppet för att påbörja en inslussning till Hollands vackra kanalsystem. Ni kanske undra varför vi inte är på väg mot Dover och anledningen är den att det skall blåsa upp mot 8 beaufort (17-22,7 m/s) idag och på lördag men det skall lugna ner sig till på söndag så vi får helt enkelt ta och vänta här.

Det bör tilläggas att Anders gjorde ett strålande jobb i Den Helder när han dök ner och kunde konstatera att det inte fanns några fel under vattnet. Dock har vi fortfarande ett missljud men vi har inget annat val än att köra på och ta kontakt med någon motorservice i Dover. Nu skall vi dra iväg på lite museum, öl och dylikt! Vi återkommer senare med lite mer bilder.
//Caspar

1 kommentar:

  1. Grabbar grabbar grabbar....
    Inte för att jag vill gnälla...
    Men det är fan inte långt ni har kommit på en månad.. Med den här farten hinner ni inte i tid till starten inte.. Nu tror jag på allvar att ni bara dricker öl och går i likadana kläder.. Dra ur ankaret nu!

    SvaraRadera