torsdag 2 september 2010

Dag 1 Göteborg-Köpenhamn

Första etappen avklarad - klockan sex ankom vi till Nyhavn och kan numer betitla oss utlandsseglare.
23 timmar tog det totalt, med en snitthastighet runt 6 knop över 140 distans. En i stort sett ganska trevlig seglats, med fint väder och varierande vindar. Topphastigheten landade på 10 knop blankt.

Annars var det en ganska hetsig avfärd - med planerad avfärd klockan 16 som blev uppskjuten pga. motorproblem. Snabbt fixat dock - och vi var igenom Göta Älvbron klockan 1800.
Väl utanför kom Anagada fullastad med nära och kära för att vinka av oss - riktigt roligt var det att få se familjen en sista gång och får race:a lite mot roaring-resenären.



Årets prank utfördes också på oss som var riktigt stressande. Efter att ha seglat om Anagada lätt så märkte vi efter ett tag att vår konkurrent fått upp en oroväckande fart - och det var inte efter 5 minuters frenetiskt trimmande och svärande över att vi blev dominerade som vi märkte att Anagada hela tiden haft motorn igång ... Skönt att slippa få "gammal är äldst" slängd i ansiktet på en!

Sedan började då seglatsen. Lite bilder;







Nu stannar vi i Köpenhamn tills på lördag, eftersom det inte skall blåsa någonting alls imorgon. Lördag utlovas bättre väder - vi har även lite att pilla med imorgon sådär.

/Gänget



Den var för bra för att inte ta med..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar