onsdag 18 augusti 2010

The Crystal ship

Som ni kanske märker har titlarna inte längre något med inläggen att göra - jag tar helt sonika låten jag lyssnar på för tillfället och använder dess titel. Ganska oorginellt, men ändå bättre än "jobb jobb jobb" som redan använts tiotalet gånger (men som egentligen passar bäst).

Efter gårdagens glädjedag (fick igång kylen, fick igång generatorn, kopplade dieselslang till motorn samt blev halvfärdiga med decklights) tog vi idag ett par steg tillbaka.
Dagen började med att jag gjorde ett sådant där idiotiskt kan-hända-alla-misstag och tappade i (!) våran kabel till spridarna i masten, vilket betydde att vi nu behövde dra en ny. Sedan visade det sig att generatorn inte fungerade alls - och efter bytt impeller fungerade den ännu sämre. Den behöver nu troligtvis en dyr reparation för att öht. komma igång. Någon som är duktig på sådant får gärna höra av sig och bistå med råd!


Caspar drar i sig sin dagliga dos dieselångor

Vädret var också rentutsagt fördjävligt idag också, vilket ytterligare drog ner moralen. Vadå regna 7 gånger på en dag? Någon måtta får det ändå vara på eländet tycker man. Vår planerade monstertätning av däcket får alltså vänta ett slag.

Decklightsen då? Efter 12 timmars idogt arbetande fick vi så äntligen igenom kabeln, och vi har nu en tämligen god bild över mastars anatomi. Jag tror att jag nu är världsrekordinnehavare i att skrapa med ståltrådskrokar i seldénmast. Om detta är coolt eller bara en indikator på min oskicklighet kan vi låta vara osagt.


Voilá!

Och det är ganska ganska sjuka grejer som sitter uppe. Som vi visat på film tidigare kan lamporna lysa upp föremål hundratals meter bort - och när man har dem fokuserade bara fem meter upp så är det som att ha två solar på spridarna. Allt tack vare Hans på www.ledbutiken.se. Vad drar dom då undrar man. 18 watt svarar man. Tillsammans. Herrå!

Slutligen vill jag påminna/informera om vår fest vi skall ha vid nya varvet den 28e augusti. En liten get-together för alla som är intresserade av att se båten och säge hejdå och sådär. Alla är välkomna - ju fler som kommer desto bättre!
Mer information kommer inom kort på hemsidan/facebookgruppen.

/Kalle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar