onsdag 11 augusti 2010

Anders Claesson - en stilstudie

Dagen börjar vid 9-tiden med väckning. Efter att ha legat och dragit sig ett slag stiger han upp för dagens första mål mat - en rejäl skål fil med nötter och havregryn i. Detta är den bästa av frukostar - en frukost som han inte kan förstå att inte alla äter.
Sedan sätter sig Anders i sin sportiga vita Wolksvagen Golf för dagens upphämtningrunda. Han har egentligen inget emot att varje morgon agera taxichaufför, eftersom han på detta sätt lär sig den göteborgska infrastrukturen, något som kan komma till nytta i andra situationer.

Väl framme på varvet börjar så vår huvudpersons första fysiska ansträngning - en 180 ner för de 4 trappstegen som leder till båten. Är det jämn vecka brukar han även spotta ordentligt på bryggan, av okänd anledning.


Just denna veckar var jämn

Sedan börjar dagens ansträngningar. Just denna dag var vår huvudperson djupt försjunken i en rad projekt - han tycker om att ha många bollar i luften och hade vid 12-tiden inte mindre än 5st projekt igång samtidigt (riggen, aktertoan, dieseltanksmätaren, utdragskojen samt förtoaletten) för att sedan koncentrera sig på utdragssängen.

Lunch! Anders är en hungrig typ och älskar därmed lunchhaket "Johanssons" där man kan äta sig obegränsat mätt för ynka 75 kronor. En rejäl sallad med bröd till förrätt - två panerade kycklingfileér med stekt potatis till huvudrätt,två stora bitar stekt lever med kokt potatis, sås och sallad till huvudrätt, kaffe och kaka till efterrätt. Efter detta är Anders mätt i ungefär 3 timmar, och får honom på särskilt gott humör.

Efter detta avbrott borrar Anders verkligen ner huvudet och drar igång på riktigt. Med vinkelslipen i ena handen och borrmaskinen i andra skrider han till verket för att få dit den förbaskade sängen. Men trots det furiösa arbetandet har han alltid en stund över för ett vänligt ord till någon av sina medarbetare - en sann välgörare på alla sätt.När Anders så slutfört det han föresatt sig lommar han ut till parkeringen och in i Golfen igen, för att köra besättningen hem. "Idag tar vi Eklandabacken, så lär jag mig den" säger han kanske. Eller så sätter han bara på någon av sina favoritlåtar och låter vägarna föra honom varthän de vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar