tisdag 22 juni 2010

Sjösättning 1

Idag var det sjösättning! Vi var sjukt taggade att få båten i vatten - och efter ett ganska odramatiskt lyft låg hon så äntligen i. Vi kollade direkt alla genomföringar och kunde konstatera att Anders gjort ett bra jobb med dem - endast en genomföring på förtoaletten var lite fuktig - inget man inte kan leva med.

Sedan skulle någon vara så käck att slänga ur sig "Har ni kollat loggen?!", vilket vi hade missat. Det visade sig att det rann in en hel del vatten där - inget vår 250l/m-länspump inte klarade av, men ändå alldeles för mycket att leva med.

Depressionen slog oss som en slägga i bakhuvudet - det var bara att lyfta båten igen (vilket inte direkt är balsam själen/budgeten) och innebar ytterligare investeringar - dessa hade vi alltså inte bytt innan. Vi har dessutom inte sovit mer än max 5 timmar per natt under den senaste treveckors-perioden, vilket kan ha spelat in.


Hon var ganska fin i vattnet, iallafall

Men det var bara att kavla upp ärmarna och sätta igång. Nu skall allt vara helt löst hoppas vi, och vi laddar för sjösättning 2.0 samt mastning imorgon. Fick även kört igenom vattentankar med klorin, monterat de nya 65-vinscharna (fyrväxlade HEJDÅ) och lite annat smått och gott.

Nedan följer några blandade bilder från de senaste dagarnas fix.


Nypolerat skrov


Syr ihop tampar för att dra de nya fallen


Propeller + Anders = Sant


Up we go!

/Kalle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar