lördag 26 juni 2010

Jungfrufärd m.m.

Har varit lite dålig uppdatering på senaste - jag ber så hemskt mycket om ursäkt för detta, men hopppas att kommande inlägg skall väga upp för detta.

Som jag skrev i det förra inlägget (det innan den med clownen som Nikolai stod för) mastade vi på och sjösatte båten på torsdagen. Allt gick väldigt smärtfritt - förutom incidenten med kylen som vi inte hunnit ta tag i än.


Påmastning!

Båten blev helt plötsligt en båt med riggen på - och när väl satte segel försvann det nakna, och allt blev awesome.Ja vi är ganska nöjda.

Eftersom vi i vår 4-veckorsplanering sagt att vi skulle vara på Linus´ land på fredagen (och 20 personer skulle dyka upp som var beroende av sovplats i båten) körde vi en riktig monsterdag på torsdagen.
Fredagen började vid 12 med fortsatt storstädning, iläggande av dynor osv. Samtidigt satt motorkillarna och försökte fundera ut vad det var som var vajsing med motorn - och efter lite funderande kom vi fram till att det var dieseltillflödet som inte riktigt var okej. Tydligen var slangarna från dieseltankarna inte helt korrekta, men detta löste vi genom att koppla förbi hela skiten och istället använda en vattendunk från biltema direkt in i motorn!Motorn fungerade nu perfekt - och efter lite ytterligare pill var vi vid 10-snåret på kvällen redo för avfärd.Broöppning samt stillsamt puttrande genom kanalen, oerhört spännande och roligt.
Tyvärr märkte vi ganska snabbt att batterierna inte laddade som de skulle - och när vi samtidigt på VHFen hörde att det skulle blåsa upp till kuling valde vi att gå in i GKSS. Det hade inte varit så skoj att utan el, ordentlig ficklampa, mantåg som fungerade och med en provisorisk motorlösning ge sig ut på bångstyrigt hav.

Det blev istället bil upp till landet - och även om det blev lite dåligt med sängplatser så blev det ändå en mycket trevlig kväll - och en mycket välbehövlig sådan efter allt slit de senaste veckorna. Jag kan knappt tänka mig ett finare eller mer harmoniskt ställe att koppla av på än just här - särskilt när vädret är så fint som det är.

Jag vill rikta ett särskilt tack till Patrik för dennes generositet genom att låna ut sitt internet så att jag kan komponera detta inlägg.Nu blir det lite rosé i solnedgången, och sedan bums i säng!

/Kalle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar