måndag 14 juni 2010

O lord, im a very sharp sword

Börjar verkligen tappa inspirationen gällande namn på blogginlägg nu. Idag fick det bli öppningsraden i en berömd låt med Tysklands bästa band. Vet du vilken?

Klockan är strax över 1 och är just hemkommen från varvet. Idag har vi fortsatt att göra saker 90 % färdigt - slipat och maskerat för blå färg runt fönsterna, tömt en (av 3) dieseltankar, satt upp halva innertaket + list, nästan satt i rodret, nästan monterat klart gasreglaget samt dragit och satt ventil på alla utom en genomföring.

Det halvdana jobb vi är mest stolta över idag är kanske att vi fick på primer samt första lagret bottenfärg. Det var detta som drog ut på tiden, men akta dig vad snyggt det blev! Detta tog ett par timmar, som faktiskt gick väldigt fort eftersom jag försökte lära en i stort tondöv besättning texten till "Jolly Bob från Aberdeen". Linus lyckades faktiskt komma så långt som till "..hon var anställd i baren på ett ölcafe" - men föll kort på "ja bara det, var värt entré" - vi går vidare i utbildningen imorgon när vi är lite piggare har jag tänkt. Sista versen är ju som vi vet ganska kass, men jag hoppas i allafall komma så långt att alla kan skråla med i den fantastiska biten under andra refrängen; "...Och stuveriarbetarbasen blev förtjust, och bjöd på gin" (en rad som MÅSTE ha förekommit i ett avsnitt av Gäster med gester ).

Men det slutar inte där! Andra låtar vi kommer att gå igenom under veckan är bl.a. "Det är grabben med chokla´ i", "Oh boy" samt "tjo va det va livat i holken" - möjligtvis blir det även ett litet uppträdande i samband med sjösättning.

Andra musikaliska projekt vi startat under de senaste veckorna är annars;
Göteborgstolkningar av kända låtar
-"Jason från Kålltorp" (Jason Derulo)
-"Kalasa, kalasa, kalasa" (David Guetta)
-"ta pistol när du ser tvåpack, ring polis när du ser tvåpack" (2pac shakur)
Låtar i tysk tappning
-"I guess it rains down in Weimarrepubliken" (Toto-Africa)
-Ölkällarupproret HEJ HEJ, ölkällarupproret (Gyllene tider-Sommartider)

Det var allt för idag.



/Harry Belafonte

1 kommentar: