torsdag 17 juni 2010

Fem män i en båt

Arbetet fortskrider.
Idag har vi jobbat på som vanligt - efter den sedvanliga inköpsrundan (rekordet ligger på över 20 mil - Anders har nog lagt halva sitt dygn i bilen de senaste 3 veckorna) kunde vi äntligen få upp fönsterna. Tätade med både sikaflex och tätband - de kommer iallafall inte vara ett problemområde som de var tidigare!
Har även satt igång med nåtandet (sikan tog slut här så skall köpa mer imorgon) samt 700 plugg satta totalt - återstår bara sittbrunnen.

Linus har pillat lite inne i båten - motorrumsfläkten fungerar, vi väntar nu bara på flexkopplingen så kan vi böja passa in motorn ordentligt. Debatterar lite om vi skall göra detta efter sjösättning (pga förändringar i skrovet) men troligtvis kör vi en passning nu med eventuell justering senare.


inpassning av fönster

Det är ganska svårt att komma ihåg allt som händer under en dag - vi är trots allt 5 starka som är på båten mellan 09.00-00.00, och alla är inte med på alla moment. Dessutom är många jobb extremt tråkiga att skriva om - "Idag har Anders samlat ihop alla skruv som vi dragit upp ur teakdäcket och lagt i en kopp" eller "Nikolai har idag lagt 2 timmar på att hitta silvertejpen" är inte direkt löpsedelmaterial.

Imorgon är det beordrad sovmorgon till 10 vilket kommer att bli fantastiskt. Nåtning och slipning av däcket står bl.a. på schemat, samt pill med riggen och sådär. Men det börjar närma sig mina vänner, på måndag flyttar vi till kranen för att fixa epoxi och bottenfärg där stöttorna tidigare stått!

/Kalle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar