måndag 31 januari 2011

En tur i oturen kommer sällan ensam

Vi är väldigt glada över att återigen vara i vattnet, efter sex dagar på land!
Förutom att kölsvinet är grymt plastat har vi också renoverat 13 vinschar, märkt upp ankarkättingen, polerat och vaxat båten, fixat gas, tvättat kläder, kanske fått tag på en utombordare (5 HK, minsta man kan få tag på i karibien), bytt en kulventil, luftat blackjack, och kollat riggen.

Riggen ja. Eftersom riggkillarna har haft fullt upp pga. seglingstävlingarna som pågår här nere så kunde de inte inspektera förrän idag, i port louis som ligger 9 distans norr om prickle bay. Under inspektionen upptäcktes att babords yttervant var kass - precis i infästningen vid första spridaren var en av "trådarna" avslitna. Detta får vi alltså byta - i skrivande stund håller vi på att plocka ned det för att lämna in det för en offert. Grymt kul med ännu en utgift, men samtidigt skönt eftersom det hade kunnat vara sju resor värre om vi inte upptäckt det i tid.
Eftersom vi var rigorösa (rigg-orösa) gällande inspektion under atlantseglingen så har skadan uppkommit någonstans i Västindien. Konstigt, eftersom vi inte pushat båten något alls. Men efter 6500 sjömil blir väl det mesta rätt slitet, kan man tänka.





Möjlig "försening" på grund av detta också - men vi har ingen brådska.
/Kalle & Anders

1 kommentar: