lördag 22 januari 2011

Grenada

Sist vi skrev var vi på Papa's bar, Bequia. Dagen efter begav vi oss söder ut till Union Island där vi träffade S/Y Ellen och hennes skeppare Göran O. Westerberg. Göran, som vi tidigare har nämnt i bloggen, har underhållit oss många gånger via VHF:n och Union Island var inget undantag. Det gick inte många minuter efter att vi hade droppat vårt ankare nära revet som snacket gick igång på VHF:n. Kvällen blev i övrigt lugn med lite middag och film för att kunna vakna tidigt dagen efter och klarera ut på flygplatsen.

Vi skulle nu lämna de trygga Grenadinerna och segla söder över till den mystiska ön Grenada. Skämt åsido så hade vi en helt fantastisk segling ner till Carriacou som tillhör Grenada och ligger strax norr om ön. Den 8 nm långa seglatsen avverkades med en bekväm genuaslör och på eftermiddagen hade vi ankrat. Vi rodde in och tog en drink på en strandbar, såg oss om lite grann längs gatorna men valde att segla vidare redan nästa dag. Siktet var inställt på Grenada Yacht Club i St. George för att för första gången på väldigt länge kunna njuta av en dusch, el, internet och rinnande vatten.

Vädret var inte sämre denna dag utan gav oss en härlig sjuknopsslör som gjorde att de 35 nm avverkades i ett naffs. När vi väl kom in i hamninloppet anropade vi Yachtklubben och fick reda på att den var full pga en stor fiskefestival. Vi fick därför välja den andra marinan, Port Lois Marina, och jag måste säga att den här marinan liknar ingenting vi tidigare har sett på vår resa. Hamnpersonalen åker runt på Segways, "ett tvåhjuligt självbalanserande elmotordrivet fordon avsett för transport av en person" - Wikipedia, varje båtplats har kabel-tv, internet, el och vatten, de har en egen strand, pool och varje dusch är ett eget badrum! Låter underbart? Det är det. Dyrt? Nej egentligen inte, vi betalar betydligt mindre än vad vi gjorde i de flesta marinor längs England och övriga Europa.

Så här är vi nu och tar igen oss ett par dagar. Kanske låter lite konstigt eftersom vi är på semester men det är skönt att kunna duscha, proviantera och kunna unna sig det lilla extra ibland. Planerna är att försöka hitta en ny utombordare här och ta en ordentlig rundtur på ön. De har nämligen vattenfall, apor och romdestilleri på ön och vi vill se allt. Jag och Nikolai har även diskuterat om att vi kanske skall ta dykcertifikat här nere.

Flerbilder ligger nu uppe från vår bergsbestigning m.m. och jag har även påbörjat en film om Atlanten som förhoppningsvis har premiär snart!

We'll be back!

//Caspar

2 kommentarer:

  1. dagens ungdom har det slitsamt...

    SvaraRadera
  2. Waohh! Låter helt fantastiskt ! Vi ser fram emot filmpremiären
    caspar! Vad är väl Göteborgs filmfestival mot eran film!!!!!!!
    Kram siri, Lasse, ulli o wiggo

    SvaraRadera