fredag 7 januari 2011

Tobago Cays m.m.

"Welcome to paradise, man".

Helt sjukt gött här på Tobago Cays - ankrade i en fantastisk liten bukt, helt omgärdade av hästskorevet, med våra vänner samlade (Sjarmen åkte igår, Märta idag, Smidig katt ligger kvar). 27 grader i vattnet, 27 grader i luften, kristallklart vatten, snorkling och rom/cola.

Men det är inte det inlägget skall handla om.

Istället tänkte vi - nu när tillfälle bjuds - försöka tacka alla som gjort detta vansinnesprojekt möjligt. Det är helt sjukt att tänka sig att det var nästan på dagen bara är ett år sedan båten fraktades ner från Stockholm till ett snorkallt Vindilevarv. Båten såg ut som fan - och var i mycket värre skick än vi väntat oss - men glada var vi. Oerhört glada. Sedan började renoveringen, som då givetvis blev oerhört mycket mer omfattande än vad man kunde räkna med - ni som följt bloggen vet vad jag pratar om. Jobbigt var det lite, fast mest roligt och oerhört lärorikt.

Sedan bar det av genom Europa - två månader och så var vi på Las Palmas. Tre veckor av intensivt festande och förberedande, och så var det dags att ge sig av. 24 dagar över en atlant, utan att se varken land eller andra människor. Och nu - nu har vi jävlar uppnått målet. Att segla runt i Västindien i sin

Egna båt, är en känsla som är helt obeskrivlig. Linus sammanfattar det bäst (och oftast); "fan gubbar, har ni tänkt på att vi är i Västindien nu". "Ja", svarade han, samtidigt som han förstod att det ännu inte riktigt hade sjunkit in.

Och vi hade aldrig kommit iväg utan all hjälp vi fått.

Föräldrarna givetvis - utan er hade det aldrig gått. Bilar som lånats, verktyg g som lånats (och i de flesta fall gått sönder), material som skänkts, tips och råd som varit ovärderliga. Mat som levererats.

Våra fantastiska sponsorer - Hans på ledbutiken för hans aldrig sinande engagemang; Peter och gänget på w3 för kläder; Stella Bianca för startavgift till ARC; Stena för sitt fantastiska stöd; Nordstadens försäkringsmäklare för försäkringen; Färg i väst för fina rabatter; Johan på ascab för stereohjälp. Listan kan göras ändlös.

Alla grymma företag och anställda vi varit på under restaureringen - allt för många för att räkna upp, hur många butiker har vi inte fått rabatt av, och hur många expediter/säljare har inte varit hjälpsamma långt utöver vad som krävts för att de gillade projektet?

Förutom de "givna" människorna som hjälpt oss har vi även en del lite mer utomstående hjältar som egentligen - helt utan anledning - lagt ner sin själ i vårt projekt. Särskilt tack till Jan Dahlsten för ett fantastiskt (och fortgående!) engagemang; Dan Ljungsvik för all hjälp; "Magic" på vindile för ovärderlig expertis; Roger Lind för föreläsningen om plastningens historia; Janne för fiskeutrustning.

There are also of course Zbigniew Novak, who practically for free welded our diesel tanks in Poole. And who can forget John and Cindy Martin - thank you for all the fantastic gifts, and the expertice regarding S&S sailing.

Förutom ovanstående tillsammans med hundratals andra personer hade projektet garanterat strandat.

Ett enormt tack! We owe you one, som man säger.

Kalle

 

4 kommentarer:

  1. Tack livet för ett stort äventyr - ni är värda detta Windpojkarna! Er ödmjukhet och tacksamhet värmer!
    Hoppas att ni njuter av allt med hela själen och efter allt ölandet, festandet och rom börjar att längta mer efter fysiska utmaningar!
    Här hemma faller vinterregn och det är lika kallt i luften som i havet! Ca. en halv grad!
    Stor kram till er alla,
    Marja

    SvaraRadera
  2. Fel, naturligtvis. Det är inte Gud, Jesus, Allah, livet eller något annat som gör - eller inte gör, och bara parasiterar - det är människor som gör, eller inte gör. Ni gjorde! Det är det enda allt handlar om, för att citera Stella Bianca, vad man gör; inte vad man säger. Och ni gjorde det rätt bra, men hjälp av andra som gjorde rätt bra. Glöm inte det, när ni växer upp, allt handlar om vad man gör, inget om vad man säger/DD (som skrev essän "Turen gynnar det öppna sinnet", dvs tur kräver mycket träning och ändå mer hårt arbete)

    SvaraRadera
  3. PS! missa inte: http://svtplay.se/v/2289850/julkonserter/lou_reed__berlin

    grymt!!!!!!!

    SvaraRadera
  4. Hej Grabbar, instämmer med flera tidigare. Det är NI som gör det möjligt. Vi andra bara pytsar in lite. Sen några hjärnor som har driv och engagemang i drivor (läs ni), det är det som förverkligar. Nu verkar ni ha kommit nära Nirvana, fantastiskt! Kul att följa er, segla lugnt! Hans på LEDbutiken.se

    SvaraRadera