måndag 17 januari 2011

Back to Bequia



Så nu är vi tillbaka på favorit ön Bequia efter några sköna dagar på St. Vincent. Tidigare har vi fått höra att vi likaväl kan hoppa St. Vincent för att det inte är något att se och att "Boatboysen" kan vara otrevliga/närgångna. Men vi blev väldigt positivt överraskade. Ön är förvisso inte alls lika turistig som många andra ställen och de som vi träffade var oftast väldigt vänliga och hjälpsamma.

I helgen var vi ute på tur med vår lokala taxichaufför "Smookey". (Alla chaufförer har artistnamn i stil med "E-mail", "Radio" eller "Gangsta". Vilket är rätt underhållande) Vi var först och kollade på en lång tunnel som slavarna hade byggt på 1800-talet och sen bar det av upp mot vulkanen. Man kommer dock inte hela vägen upp så den sista biten får man själv vandra, vilket skulle visa sig inte var det lättaste. Den åtta kollimeter långa turen var i princip som att gå i trappor i 2 timmar. Så bena var nådigt möra när vi väl nådde toppen. Själva toppen på vulkanen var dock riktigt imponerande med en mil lång krater och det var inte utan att man fick svindel när man kollade över bergskammen och ner.





Anders och Linus har även hunnit med en egen runda på den lokala nattklubben "Rush" i Kingstown. Klubben är tydligen franchise från en klubb med samma namn i New York. Efter att ha kommit hem runt sju snåret uttryckte de att kvällen varit "Intressant" med bland annat kuddkrig i Vippen.

Anna har nu mönstrat på och kommer segla med i två veckor. Igår seglade vi från St. Vincent och hit till Bequia. Det blev middag, öl och amerikansk fotboll på "Papas bar", som ägs av svensken Gert, innan halva gänget somnade i sofforna och vi andra satt och berättade rövarhistorier med Gert och "Robinsson Roger" (Deltagare av Robinsson -98). Vi hjälpte även till att namnge en ny rätt på baren. Vi kallar den själva "långtradar macka", alltså bröd med stekt ägg och falukorv. Men eftersom det inte funkade lika bra på engelska fick det bli "GothenBurger".

Imorn ska vi ta oss vidare söderut. Lite oklart var men möjligen Mustique eller Mayroue.




Over and out!

// Pelle

3 kommentarer:

  1. Underbart!! Kolla länken : http://www.anagada.com/files/anagada/images/2007/carib/gw3202.jpg . Nu syns vi snart - bara två och en halv vecka kvar! //Ove

    SvaraRadera
  2. Gubbar!
    Inga mer Ipirb -larm!!
    //Överst på kontaktlistan

    SvaraRadera
  3. Håller med dig Ove. Fick två samtal till min mobiltelefon i natt.. //Caspar

    SvaraRadera