onsdag 26 januari 2011

Stress OUT

Klockan är nu 10.22 lokal tid, och våra besiktningsmän har precis varit här. De väckte oss vid halv 9 och det var lite förvirrat där till en början, men vi kom förhållandevis snabbt igång.
Tre sköna typer steg på båten och började besiktiga, och man märkte snabbt att de var riktigt RIKTIGT vassa. Efter ungefär en timma kom de (och vi) fram till följande;
* Kölen kommer att sitta kvar, iom. våra kölbleck som sitter fantastiskt.
*Inga sprickor fanns att hitta på utsidan av båten - sprickorna i kölsvinet kommer istället troligtvis från reparationer i samband med ett försäkringsärende 1998.
*Varvet kan sköta reparationen, men eftersom de var oerhört hyggliga och visste om våran pekuniära situation (bl.a. genom artikeln i yachting world, hoho) så sa de att vi kunde sköta arbetet själva, särskilt som vi har plastat en del tidigare.

Oerhört goda nyheter alltså. Och eftersom vi är så bra förberedda har vi med oss både 900-matta, krisskrossmatta, polyester, rollers, penslar och en rad andra saker som vi kommer att behöva. God bless Kassan Claesson!
Vi kommer alltså först att vinkelslipa ner hela kölsvinet, för att sedan plasta upp sprickorna (som går i typ 5 dimensioner) och sedan är vi good to go. Detta kommer troligvis ta ett tag, så resten av gubbarna sätter vi på att byta offeranod, byta några kulventiler och polera skrovet.

Summa sumarum: En brutal tur i oturen.
Återkommer senare med bilder och annat!

Kalle

4 kommentarer:

  1. Underbart, och känns djävligt rättvist! Och bra ställe tydligen att vara på, om jag förstått både er och smidig katt. Bra att ni skrev så fort på hemsidan, det är klart att vi var många som blev oroliga. Vi syns på Kuba (hoppas jag)/DD

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga nyheter! Kan jag sova igen!
    Om ni inte hinner till oss kommer vi till er.
    Plasta på:-)

    SvaraRadera
  3. Åhhh vad skönt! Se nu till att få henne i sjön så att vi kan mötas om precis nio dagar (6/2)!
    Ni skall veta att vi längtar efter detta.
    Kramar Ove
    PS. Skall jag ta med vinkelslipen? ...(nej förresten den gick ju sönder förra plastningen).

    SvaraRadera
  4. ...kul att ni nu får lite annat att tänka på, och hårt arbete ger en god nattsömn. Vi är glada att skadan inte är så alvarlig.
    Många kramar
    Gert o Anne

    SvaraRadera