torsdag 20 maj 2010

Middagstipset!


Som ni kanske vet så har vi en väldigt stor och fin spis i båten. Den har fyra rejäla plattor samt en ordentlig ugn med tillhörande grillfunktion! Därför blir det lätt att man dagdrömmer om diverse kulinariska måltider som skall tillagas i båten, både under varma sommarkvällar men också under en väntande Atlantsegling. Varför inte duka upp lite ugnsgratinerade havskräftor på Smögens brygga i Juni? Friterad kaskelott med klyftpotatis i November? Eller en riktigt trevlig flygfisk-panacotta i början av januari? Ja idéerna kan spåra iväg riktigt ordentligt.
Tillbaka till verkligheten så kom jag faktiskt på en god och lättlagad maträtt efter ett träningspass som jag hade i veckan (det gäller att hålla sig i form inför de fyrväxlade Lewmar 65:orna)!

Honungsglacerade kycklingspett med saftig sallad

Du behöver (för två personer):
Grillspett 4st
2st röda äpplen
2st ordentliga kycklingfiléer
2-3st tomater
125g mozzarella
100-150g ruccolasallad
Honung
2,5dl cream fraiche

Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 225-250 (grill såklart!)
2. Lägg ruccolasalladen i iskallt vatten så den blir lite krispigare
3. Hacka kycklingen och äpplena i "medelstora" bitar och trä sedan på all kyckling samt ett äpple på grillspetten,
4. Lägg spetten över en ugnsform och pensla in dom i honung, salta och peppra sätt in i ugnen i ca 15-20 min (pensla gärna på lite honung när det är ca två min kvar)
5. Hacka tomat och mozzarella
6. Blanda ruccolan med det sista äpplet, tomaten och mozzarellan
7. Blanda cream fraichen med salt och peppar
8. Färdigt att serveras!

Hoppas att det smakar!

Over and out // Caspar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar