söndag 16 maj 2010

Helgen

Helgen har helt gått i plastandets tecken. Plastningen av balkarna i rufftaket är nu halvfärdigt (två lager har lagts), vi kan knappt bärga oss till vi kan riva ur byggplasten och ha ett ställe att relaxa på igen!

I fredags passade vi även på att plasta fogen mellan skrov och köl; under de två veckor jag varit hemma har detta inte gått pga. det bedrövliga vädret. Men med solsken och en värmare kom vi äntligen upp i en lämplig temperatur! Denna fog har nu genomgått följande arbete;
1. Slipning
2. Vinkelslipning
3. Acetoning
4. Spackling 1
5. Spackling 2
6. Plastning 1
7. Plastning 2
8. Spackling på plasten (less drag = more speed, som vi alla vet)

Skrovet är nu klart för epoxi, vilket är oerhört skönt efter ändlösa timmar med just detta. Två lager skall vi rolla på, och sedan blir det coppercoat!

Vi har även räknat lite på hur mycket tid vi lagt på båten. Förutom allt "kringarbete" med spons, budgetering och allmänt drömmande är vi uppe i någonstans runt 1500 timmar i dagsläget, räknar med att denna siffra ökar till någonstans kring 2500 innan vi är helt färdiga för avfärd. Men med tanke på alla skadliga intressen dagens ungdom sysslar med (videovåld, focaccia, sportcuper) så måste dessa ändå anses vara ganska befogade, särskilt som vi lärt oss oerhört mycket på kuppen.

Vi kallar det "learning by doing" - helt i Rousseau´s anda./Kalle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar