tisdag 11 maj 2010

I´ve got blisters on me fingers!

Ännu en händelserik dag.
Den började celebert med två representanter från seniorseglarna.se och Herkules , de var mycket entusiastiska över projektet och lade tom. upp en länk på deras hemsida. Tack för detta!

Någon timme senare dök besiktningsmannen upp, som skulle kolla vad vi kallar "det sista ångestprojektet" - dvs. fukten i taket. Som befarat gick mätaren i max ( eller som Anders valde att uttrycka det; "det är helt rött här i mitten") - men överlag är det nog inte värre än vad vi befarade. Eftersom vi inte kommer att såga upp taket vet vi inte exakt hur mycket stryk distansmaterialet har tagit, så vi tar det säkra före det osäkra och bestämt oss för att sätta upp 3 stödbalkar, för att få ner svikten lite.

Vi har därför idag vräkt ut sidopanelerna i salongen (ett styvare dagsverke får man leta efter) och börjat förbereda för plastning imorgon. Vi lyckades även spackla vår tredje runda på skrovet, och det börjat se riktigt smooth och fint ut nu. För det är ju som vi alla vet; Less drag = more speed.

Eftersom jag är helt utpumpad och skall upp tidigt imorgon orkar jag inte fixa bilderna vi tagit idag; ett mer utförligt inlägg kommer senare med dessa. Avslutar med en lolmugg istället!



/Kalle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar