tisdag 25 maj 2010

Hemlängtan

Nu när Lundakarnevalen är över har jag egentligen inget kvar att ge i denna gudsförgätna stad. Några taffliga "hejdå" lär det väl bli, och en hel del flyttande. Men sen är det fan dags att lägga studierna bakom sig och börja ta tag i båten på allvar. Eftersom jag inte lyckats hitta något passande sommarjobb (hint hint HÖR AV ER!) som ger mig tillräckligt mycket tid med båten så kommer jag troligtvis att bo där nere för att få henne så klar för avfärd så fort som möjligt. För det är som jag tidigare skrivit - allt blir på ett annat sätt väl hemma i Göteborg, även om man försöker hjälpa till så gott det går även i Lund.

För er som inte känner oss besättningsmän personligen tänkte jag här presentera en kort text om vår gruppdynamik - detta som ett komplement till den film vi spelat in och som borde vara färdigredigerad inom de kommande veckorna. Jag bortser nedan från Per som också skall med på resan (men som är i Tyskland).

Vi har som ni förstått olika uppgifter när det gäller det här projektet. För det är ju så - även om det primära intresset är just segling så kan ju inte alla vara specialister på just det ämnet. Som ett exempel kan jag ta mig själv; i Lund anses jag nog ganska tjatig när det gäller just segling, medan jag i Göteborg är den som pratar minst om just detta (och kan minst också skall tilläggas). Även i grupper med experter finns det ju alltid den som är lite mindre expert, så att säga.

Själva seglingsdelen och alla tekniska prylar runt omkring just detta hanteras främst av Nikolai och Linus, som är de mest erfarna seglarna. Anders är deras trogne kompanjon, intresserad och mest vetgirig av oss alla. Antagligen kommer han att vara mest pro av alla när vi väl är hemma. Han är också vår kassör.

Caspar - "den glade flottisten" - sköter om hemsidan och är våran sponskille nummer ett. Jag trodde länge själv att jag skulle vara den som var bäst på just detta, men så var det alltså inte. Det är helt enkelt svårt att mäta sig med en sådan mustig man - stämma ljuv som honung men med muskler som spända vajrar. Han hamnar också på en tredjeplats när det gäller "ENSÅDANMÅSTEVIHA"-köret, dvs. diskussionerna om det verkligen är värt att lägga 50 000 på att klä in salongen i kolfiber. Som tur är (för vår budget) håller Anders "Kassan Claesson" hårt i pengarna och tillåter inga sådana utsvävningar (han tvingar oss tom att köpa den smala maskeringstejpen på Claes Ohlsson ..).

Kalle då? Jag är nog lite allt-i-allo, är tragiskt oteknisk i jämförelse men lär mig lite varje dag. Försöker vara behändig när det gäller spons och media, samt kommer med goda råd och fungerar som mothåll när galna investeringar börjar diskuteras. Kommer ganska långt med mitt sunda förnuft, tycker jag själv i alla fall.

Nu har ni (kanske) fått en liten bättre bild om vilka vi är. Och som brukligt är avslutar jag mitt inlägg med en menlös bild, hämtad från den fantastiska tråden "Random pics that make you laugh" på tl.net.



/Kalle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar