måndag 17 maj 2010

17 maj

Dagens hotspot är utan tvekan Aaker brygga i Oslo. Festligare hotspot den 17 maj är svårt att hitta (har länge varit sugen på att använda uttrycket hotspot, men det har inte funnits tillfälle för än nu)! Förra året seglade fyra av oss upp till Oslo med S/Y Anagada för att delta i firande av grannlandets nationaldag. Vi mätta aldrig upp exakt hur långt det är men nånstans runt 160 - 180 distans borde det vara från Göteborg till Oslo. Seglingen upp gick väldigt snabbt, endast 24 timmar från Björkö till Aaker brygga. Seglingen hem blåste det betydlig mindre vilket resulterade i att det tog 35 timmar till GKSS hamn.

Väl i Oslo möttes vi av strålande väder och ett hav av vackra norskor! Stämningen var på topp och att Norge hade vunnit Eurovision Song Contest kvällen innan med låten Fairytale gjorde att alla norrmän var på bästa tänkbara humör!

Tanken var att vi skulle segla upp med Wind i år för att delta i festligheterna, men båten har några veckor kvar innan sjösättning. Men eftersom vi ska påbörja en 12 månaders långsegling till hösten känner jag mig inte speciellt stressad över att vi missade en rolig segling till Oslo.

Jag är själv mycket nöjd med mitt klädval; kavaj, slips och shorts.









/Nikolai

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar