tisdag 6 juli 2010

Welcome to the good life

Sorry folks för den dåliga uppdateringen, men har haft fullt upp med att njuta av livet.

Som jag tidigare berättat stack vi till Marstrand i fredags. Efter en helt perfekt jungfrutur väntade 3 sköna dagar i hamn, där vi inte gjort många knop alls. Vi har lagat gött käk, druckit champagne svala kvällar och bara njutit av att vara på båten. Ångestkänslan som tidigare suttit i väggarna har börjat gå ur - det är inte längre en arbetsplats utan en segelbåt!

Vi har även reserverad plats i Marstrand till på torsdag - vi planerar då på att toppa helgens feel med fullt kopplad stereo (testkörde med 1 bas idag - man kan utan att överdriva säga att det är ganska bra tryck i grejerna), dricka vatten från mars och äta tredje generationens kobehummer*.

Men även Sparkman har sina fläckar. Vi märkte på Marstrand att båten börjat ta in mer och mer vatten. Det visade sig att lagret precis vid rodergenomföringen vobblar lite, och släpper igenom en del vatten som fyller motorrummet och utrymmet under ljuddämparen. I skrivande stund sitter faktiskt Anders och Nikolai och borrar, slipar och plastar för att detta skall bli bra.
Det är ju just för att provocera fram sådana här fel som vi försöker segla så mycket som möjligt - men man kan inte förneka att det är lite surt. Vi har även märkt att riggen inte är ens nära att vara nog spänd, något vi måste ta tag i typ imorgon.


Fyller kölsvinet för att se om flytreläet fungerar ..


Nu laddar vi om för ytterligare problem, men kanske framför allt ytterligare fantastisk segling. Man börjar bli ganska stolt över båten och hur den beter sig, trots allt./Kalle*Hummer som föds upp på kobebiff, hummern blir mat åt kobekossor, som blir mat åt hummern osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar