söndag 18 juli 2010

Studie i rött

Nej men jag orkar inte komma på fler rubriker nu.

Tanken var ju att i fredags sticka till Oslo för en långseglats - men på grund av att vi inte hunnit fixa på båten fick vi ställa in detta. Istället satte vi kurs mot Käringön - en lagom sträcka en solig nästanhelgdag.



Fulla ställ och 9 m/s utan att egentligen göra något vettigt kom hon ändå upp i nya fartrekordet 10.3 knop - låg mellan 8.5 och 9.5 i 4 timmar och bara gottade på slören. Det var ren och skär lycka - och när vi sedan lade till på bryggan utanför Petterssons var det bara att luta sig tillbaka och njuta.

Lördagen bestämde övrig besättning att vi skulle till Smögen, något jag försökte motverka men som jag tillslut fick nöja mig med. Fin slör upp och en grym tilläggning på grym plats. Dock ingen fisk på vår nyinköpta dörj, vilket med tanke på hur bra allt annat gått kändes som ett slag i ansiktet.

Söndag så - och en liten tvåtimmare till Lysekil. Vi hade egentligen tänkt sticka längre, men eftersom skaldjur är lite av en färskvara bestämde vi oss ändå för att ankra här över natten. Denna seglats var nog båtens första kryss - och eftersom det blåste ganska mycket seglade vi bara med fullrevad genua. Trots detta satte vi ännu ett fartrekord - 10.6 - vi siktar nu på att slå tidigare ägares rekord på 17 innan sommaren är över.


the race is on!

Imorgon skall vi någon annanstans. Vi vet inte riktigt vart - men det spelar ingen roll. Antagligen kommer solen att skina och vindarna vara gynnsamma även då.




/Kalle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar