tisdag 13 juli 2010

Tack Marstrand!

Som alla riktiga seglare vet (det är bara riktiga seglare som hänger i Marstrand, det kunde man läsa i lördagens GP ... suck) har Marstrand under de senaste åren tappat betydligt i kvalitet - såsen har i princip lagts ner, Högvakten är stängt på helgerna och båtarna är färre. Men som tur är har de fortfarande Match cup-veckan, och när denna kombineras med bra väder är det oslagbart. Kombinera detta med ett fantastiskt hamnkontor som löser kajplats/bojplats så får man fan leta efter bättre platser på jorden.

Efter lördagens blowout tog halva gänget igen oss på söndagen - vi hade inte riktigt nerverna att ge oss av och bestämde oss för att stanna ytterligare en natt. Det blev en rejäl vräkstädning samt lite god mat, VM-final och tidig läggning.

Måndagen bjöd på ännu en 3-6m/s-slör, men den blev ändå ganska dramatisk. Först gick vi in i kajen lite grand (gasreglaget är monterat bakvänt ...), sedan var vi nära att kollidera med björköfärjan, sedan blev vi intrasslade i Göteborgs hamn mellan 3 stenabåtar, för att till sist få vänta 40 minuter på att tågbron skulle rotera och släppa in oss på marinan. Ingen skada skedd dock!Trots allt - en fantastisk långhelg.

Jag vill avsluta dagens inlägg med ett motiv av särskilt förbryllande slag som vi ofta funderar över när vi går in i Göteborgs hamn;


Man undrar ju lite vad motiver är bakom klottret. Vill personen upplysa världen om att Kemal helt plötsligt börjat fatta tycke för kvinnor? Har Kemal avlidit? Eller är det kanske Kemal själv som har klottrat, och är en sådan där irriterande jävel som pratar om sig själv i tredje person?

På fredag bär det av till Oslo. Tills dess skall vi försöka laga vår svårt sargade budget.

/Kalle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar