måndag 5 april 2010

Produktivitet i kubik

En vanlig dag på varvet kan allt som oftast liknas med montage-scenen i Rocky IV, där huvudpersonen strandas på en öde rysk gård, och spenderar dagarna med att springa i midjehög snö och lyfta gamla hästkärror över sitt huvud, bara för att ha en liten procents chans att slå Ivan Drago några månader senare. Det är smärtsamt, och man kan bara hoppas på ett gott resultat.
När jag nu summerar dagens arbete får jag en helt annan filmscen på näthinnan. Återigen ett montage - men denna gång från den utmärkta filmen wind. Efter att gänget bestämt sig för att utveckla sin egen båt får man i snabb följd se den "revolutionerande" båtkonstruktionen växa fram, med hjälp av barkbåtar och hemmagjorda vindtunnlar. Att verkar gå smärtfritt och inte ens Stellan Skarsgård lyckas frambringa ett endaste gnälligt ansiktsuttryck - och precis så kändes det idag.

Tre starka män befann sig redan vid niotiden på Vindilevarvet för att sätta tänderna i dagens arbete. Och efter lite inköp på ett större tyskt byggvaruhus satte vi igång.
Eftersom vi är på jakt efter en ny motor, och hoppas kunna få en sådan installerad inom den närmsta tiden, började vi med att måla om motorrummet. Önskemål fanns om både british race green och maseratigrå, men vi enades till slut om "mediterranean white", vilket blev väldigt snyggt.


Före


Efter

I bara farten målade vi även om det mesta i förpiken, inklusive klädgarderoben och badrumsskåpen. Här måste jag passa på att tacka Tv-shop som gav världen Toby, och Dennis som gav oss dess kusin. Maken till multi-tool har jag aldrig stött på!




Vi påbörjade också en autosolbehandling av skrovet; även om vi bara hann ungefär 1/4 av båten ser vi redan framför oss hur fint det hela kommer att bli när vi är klara även med vaxning osv.


Kolla blänket!

Båten börjar alltså så smått få det utseende som vi hela tiden strävat efter att den skall få. Tyvärr kan vi ju inte bjuda på några häftiga "in action"-bilder eller liknande eftersom vi faktiskt aldrig seglat henne, men följande bild visar i alla fall något på s/y Winds proportioner (och majestät..).



Eftersom detta - jämte några renoverade vinschar - faktiskt är de enda "framstegen" vi gjort på båten (allt tidigare arbete har bara varit att slipa/demontera/slänga/skrapa/hacka osv) så är vi idag om än ännu lyckligare än när vi fick loss ryckutjämnaren. Yippie!!

/Kalle

1 kommentar: