söndag 3 juli 2011

Nordsjön

N 53'38 W 4'20, 330 distans to go
 
Då har vi passerat Holland och befinner oss i höjd med gamla goa Helgoland där vi var inblåsta en vecka i september. Fart och vind har varit väldigt varierande under dagen. 5 till 10 meter per sekunds vind och 4-8 knops hastighet. Stundtals har vi kört motor men den gick lite ojämnt så motor-Carro plockade ner diselfiltret och såg att det var rätt smutsigt. Det är nu rengjort men får bli service av motorn och filterbyte när vi kommer hem. Vi misstänker att dieseln från Flores, Azorerna inte var den bästa och att det är den som nu spökar. Der grön monstret "Bettan" har ju även gått över 1000 motortimmar nu så det är dags för en 500h service.
 
Vi har under hela dagen kryssat mellan Nordsjöns alla oljeriggar och de är inte få vill jag lova. Stora kolosser hämtade från en science-fiction film. Vi fick även ett "Uniform"-signalmeddelande från en av plattformarna vi seglade förbi, "You are running in to danger". Antagligen kom vi lite för nära.
 
Annars då? Inte mycket. Alla verkar ha hamnat i någon slags sov-koma och vi förpassar dagarna liggandes till kojs.
 
 
Vi har förövrigt haft en ingående diskussion om vilken som är världens största flygplats sett till passagerare. Fråga mig inte varför.. Jag är själv en förespråkare av Heathrow (stavning?), Anders kan inte sluta att prata om Chicago "Eftersom den är störst i USA borde den vara störst i världen", Carro tycker det bor mycket folk i Asien och Linus tror Säve. Är det någon som kan ge oss klarhet i frågan? Google är ju svårt att tillgå på Nordsjön.
 
 
Dagens citat från Anders: "Jag är administratör över ett event på Facebook". Anders försöker krydda sitt CV inför den annalkande välkomstfesten.
 
 
För att spara på vårt halft-igensatta diselfilter så kör vi sparsamt med motorn. Vilket har medfört att 21-bion var idag inställd. Alla går å lägger sig med gråten i halsen..
 
 
 
 
Over and out!
 
 
// Pelle

1 kommentar:

  1. Londons största flygplats heter London Airport Heathrow. Förutom att vara Londons största flygplats är London Heathrow den mest trafikerade flygplatsen i hela Europa. Med mest trafikerad flygplats menas den flygplats som har flest antal passagerare varje år. London Heathrow flygplats är dessutom den tredje största flygplatsen i Europa, bara Charles de Gaulle och Frankfurt ligger före.


    /johan

    SvaraRadera