lördag 2 juli 2011

Mot Skagen dag 2

Pos: 41:53 N 02.02 O. Motor, 5 knop, bleke. 500nm to go!
 
Det händer inte så mycket här ute på havet. Har blåst dåligt sedan vi stack ifrån Southampton, så förutom sporadiska seglingssesjourer (framför allt när vi haft strömmen med oss) har det blivit att tugga motor. Inte oss emot, då har vi ström att kolla på hur mycket film vi vill.
 
Det man kan säga är att det är sjuka mängder båtar överallt. Nu ser vi i stort sett bara fraktfartyg, men igår längsmed Englands sydkust fick man hålla ögonen på helspänn för att upptäcka eventuella krockoffer. Detta förde dock med sig något gott: vi hittade en (som vi tror) väl fungerande autopilot som låg och flöt i vattnet! Denna fiskade jag upp med mina bläckfiskarmar, och den ligger nu i båten i väntan på att kunna kopplas in i båt med rokult.
 
Sen givetvis stora nyheten om FESTEN!
Hålls på GKSS på fredag från klockan fem (kom när ni kan, vill ni vinka in oss är tiden dock runt fem) och det kommer att finnas mat samt dryck för en billig peng. Vi hoppas alla som läser detta stannar förbi iallafall en liten stund.
Är ni inte i krokarna kommer vi även att finnas på marstrand på lördagen, titta gärna förbi om ni är där! Ni känner igen båten på dess race-iga rigg med flaggorna.
 
/Kalle
 
 

2 kommentarer:

 1. Kul med hittegods från havet!
  Lilla-Hugo hälsar från Marstrand. Han är där och hejar på alla svenska skippers som kommer att ta guld i år!
  Välkomna till hemmalatituder.
  Kram Marja

  SvaraRadera
 2. Men var är båten som autopiloten satt på?
  Vi ses i Skagen på torsdag.
  Gudmor och Gertat.

  SvaraRadera