fredag 5 mars 2010

Båtfredag

Idag har vi ägnat hela dagen åt vår båt! Vi började med ett besök hos Yacht Sport där segelmakare Ulrik har gjort en ordentlig översyn av vår segeluppsättning. Det hela tog cirka tre timmar och gav oss en bra bild av seglens skick. Sammanfattningsvis gick det hela ganska smärtfritt utan några egentliga överraskningar och Ulrik bekräftade att seglen är gamla, men trots detta i gott skick.

Vi har också, för första gången, fått en riktig bild av vilka segel som faktiskt ingick i köpet och dessa är:

• En uppsättning UK segel från -89
• En uppsättning kevlar från -89
• En genua nr. 2 av märket Royal från -99
• En kryss fock
• En storm fock
• Två stycken spinnakrar, var av en i strumpa. Den ena av dessa har vi lämna in på lagning på grund av smärre skador vid ena hornet.





Vi hann även med ett besök på Vindile-varvet för att hälsa på båten. Där har man just avslutat arbetet med att bygga om den vagga som båten ska placeras i. Tidigare var vaggan för klen och ostabil vilket har åtgärdats genom att sänka hela konstruktionen samt genom att man byggt en extra platta för kölen att vila på.




Väl hemma i Hagen satte vi oss i Linus källare för att fixa en avdragare till ryckutjämnaren. Denna består av ett plattjärn med tre borrade hål. De två yttre hålen har en hålbild som passar ryckutjämnaren och mittenhålet är placerat över propelleraxeln. I plattan svetsade vi fast en M24 mutter. Tanken är således att med hjälp av en bult sätta tryck på propelleraxeln för att få ryckutjämnaren att lossna.






Och dagen är inte över än! Vi ska nämligen snart sätta oss i mitt (Anders) garage och fixa lite vinschar tillsammans med Caspar, Nikolai och en platta öl.

/Linus & Anders

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar