torsdag 4 februari 2010

Resumé

Båten vi har skaffat oss hittade vi av ren slump. Jag och Nikolai hade varit uppe i Stockholm över en helg och tittat på en annan båt när vi på väg hem till Göteborg körde förbi varvet i Nynäshamn. Det var kolsvart ut och vi visste egentligen inte hur båten såg ut, annonsen på nätet hade endast visat några diffusa bilder, men vi gav oss på jakt längs bryggorna och ganska snart hittade vi henne. Det var en drömbåt. Så mycket bättre än vad vi hade trott och resan hem bestod var ren glädje.

Vi tog senare kontakt med ägaren och efter en besiktning i December 2009 var det nästan klart. Då återstod bara affär och att få ner båten från Stockholm. Transporten ner från Stockholm var nervös då den 15 ton tunga och 14,5 meter långa båten skulle lyftas upp på ett släp för att köras ner till Göteborg. Ett av de större problemen vi hade med transporten var maximala frihöjden under broarna. Det finns (fick vi lära oss) en maximal frihöjd på 4,50 m och båten var närmare 5,00 m!! Vi hade därför fått åka upp helgen (17-19 januari 2010) innan transporten skulle ske och montera av diverse utrustning för att få ner höjden på båten.
Allting gick bra och tillslut fick vi ner båten till Göteborg.


Nu står hon på Vindilevarvet i Göteborg och vi jobbar med henne för fullt. Följ gärna vårat arbete här på bloggen. Mer info och bilder kommer inom kort!!








//Caspar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar